2021 års klubbtävlingar

Vi hälsar medlemmar och gäster varmt välkomna till att tävla på Ystad Golfklubb tävlingssäsongen 2021. Enligt Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och SGF:s riktlinjer har det sedan december 2020 varit tävlingsförbud. Vi har nu glädjen att kunna öppna upp för tävlingar igen från första juni 2021. Den 13 juni är det dags för första tävlingen i Tävlingskommitténs regi. Vi startar med en 2-manna Irish Greensome, Ystads Trädgårdsservice är sponsor och vi kommer att ha prisutdelning när alla kommit in. Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och SGF:s riktlinjer. Programmet ligger klart för resten av säsongen men kan komma att ändras med kort varsel om det krävs. Golfveckan blir vecka 30 med start måndag 26 juli, Karl Fredrik på Eklaholm inleder veckan. Tävlingsformen blir fyrboll/bästboll. Tisdag 27 juli har vi nöjet att åter en gång spela Färgslaget med CN Färgcenter som sponsor detta är en singeltävling. Onsdag 28 juli blir det fyrboll/bästboll sponsrad av Hotell Fritiden. Torsdag 29 juli sponsrar Hemrex en 4 manna Texas Scramble och sen avslutar vi veckan med en 2 manna Irish Greensome sponsrad av Karlsfälts gård. Mycket annat roligt kommer att hända under veckan. Separat program finns ute. Fyrboll-bästboll betyder att två spelare bildar ett lag och spelar på var sin boll på samtliga hål. Det bästa resultatet inom laget på varje hål är lagets resultat på hålet. Man är fyra i bollen därav namnet fyrboll.

Anmälan sker som alltid via GIT på www.golf.se. VId frågor var god kontakta Ystad GK kansliet tel: 0411-550350.

Länk till Anmälan/Min Golf

Tävlingsprogrammet sträcker sig från april till oktober med stor variation på tävlingar i vårt försök att tillfredsställa tävlingslusten hos alla kategorier golfare. 2021 års program inehåller många olika typer av tävlingar och vi har vår golfvecka under vecka 30.  Vi kommer att erbjuda fritt val av slopad tee på de allra flesta av våra klubbtävlingar. Om det är lagspel kommer laget att få välja att spela ordinarie tee eller framflyttad. Då gäller det alla i laget.

Vår strävan i tävlingskommittén är att locka ännu fler medlemmar och gäster att tävla. Detta för att öka gemenskapen, trivseln och det sociala utbytet i klubben. Vi hoppas på att få en ännu större uppslutning än tidigare år och välkomnar alla att delta, gamla tävlingsrävar, nya medlemmar, nybörjare och alla andra som kanske inte tävlat så ofta.

Tävlingskommitténs ordförande är Rolf Sjöberg, ledamöter är Kurt Håkansson, Jörgen Gullstrand, Thomas Ekholm,  Lisa Wettergreen, Gertrud Lundkvist och Toivo Eriksson.

Vi tackar på förhand de tävlingssponsorer som valt att ställa upp i år också och alla nytillkomna sponsorer som gör att tävlingarna blir ännu mer attraktiva.

Förutom de tävlingar som tävlingskommittén erbjuder ansvarar Herr-, Dam-, Junior- och Medlemskommitté för ytterligare ett stort utbud av tävlingar under året.