Fadderverksamhet

Fadderverksamheten i Ystad GK

Efter kurs hos vår Pro Tony och lärt dig grundslag, golfregler och handicapsräkning, är det dags att komma ut och spela på Ystads fina golfbana.

Du börjar med att spela med en fadder, för att komma in i spelet på ett snabbt sätt.

Ystad GK har många faddrar som hjälper dig tillrätta och att känna dig hemma hos oss. Det är viktigt att du som ny medlem i klubben blir omhändertagen och kommer in i klubbgemenskapen.

Bäst är att delta i våra gruppsammankomster med faddrar.
Vi träffas på måndagar med samling kl 17.15 vid starthuset vid tee ett. Första start är 17:30. Ingen föranmälan behövs.

Vi börjar måndag 24 april och vi spelar 9 hål varje gång fram tills höstens mörker sätter stop.

Vi spelar 2-4 spelare i varje boll med minst en fadder i bollen.

På detta sätt får Ni lära känna varandra och hitta kommande spelpartners.

Fadder lär Er hur banan lämpligast spelas, repeterar regler och visar hur man uppträder på banan.

Kan Du inte på måndagar så ordnar vi egen fadder, som ställer upp när det passar Dig

Komma vidare

För Dig som har minst klubb-hcp och vill komma vidare så planerar vi att ha enklare Tävlingsträning på tisdagar. Vi återkommer med mer info samt fårga gärna våra faddrar.
Vi spelar olika tävlingsformer och tränar på att vara markör.

Tävling i lag

Dessa tävlingar är speciellt avsedda för alla nybörjare oavsett hcp

En dag på våren och en dag på hösten har vi lagspel, scramble 18 hål.

Middag och prisutdelning efteråt. Viss startavgift

Mer information
Mer information genom kansliet, Pro och en folder om faddergolf, som du får när du börjar hos oss.

I korridoren mellan omklädningsrummen finns anslagstavla med aktuell information, som Du kan hålla koll på.

Klubb – och Medlemskommittén