Elitlaget

Nationella Seriespelet sammanfattning 2014.

I dagar 3 har YGK´s Elitlag spelat seriespel på Skepparslöv GK och vi slutade på en 2:a plats efter Nicklastorp GK, endast 3 slag bakom. Detta innebär att både vi och Nicklastorp blir uppflyttade till   Div 1 nästa år.

Laget bestod av :

Tony Pedersen

Dale Harris

William Cederlund

Nils Persson

Christian Olsson

Anders Hammer

Caddies: André Hammer (skadad spelare), Peter Johansson och Elias Ohlsson

Coach: Tomas Rosensköld

Med tanke på att vi tappat 3 spelare med + hcp. är detta en prestation som heter duga.

En stolt Coach kunde njuta av bra spel och lagsammansättningen funkade som jag tänkt mig, tots det otroligt varma vädret som slet på alla.

Dag 1 började vi med Foursome där Dale/Tony sköt -2 vilket är hur bra som helst. Lite sämre i andra bollen med Anders och William.

Därefter följde Bästboll där våra bägge par, Tony/William och Dale/Christian gick – 2.

Dag 2 startade med Foursome igen och med bra spel av Tony/Dale igen och hyfsat från Anders /William tog vi in 2 slag på ledande Nicklastorp och bakom hade vi Sjöbo bara 3 slag bakom oss tätt följt av Tomelilla med 7 slag bakom oss.

Singeln skulle således bli väldigt avgörande.

Som vanligt, skulle jag vilja säga, brukar Ystad GK prestera bra på singelsn och detta år var inget undantag.

Willian Cederlund slog till med en rond på – 2 vilket är lysande på denna svårscorade bana. Dale spelade lika bra (nästan) och gick runt på par.

Junioren Nils Persson fick sin första chans i Elitlaget och gjorde det med den äran och gick +6 vilket är beundransvärt.

En annan beundransvärd insats i singeln stod vår PRO, Toney Pedersen, för. Han inledde singelrundan med några olyckliga bogeys och låg +4 efter 6 hål. Därefter visade Tony vilken tävlingsmänniska han är och gick resterande 12 hål på par och kom då således in på +4.

Detta innebar att vi tog in 5 slag på ledanded Nicklastorp och lämnade Sjöbo och Tomelilla långt bakom oss.

Slutresultat:

Nicklastorp         -                 746

Ystad                 -                 749

Tomelilla             -                 772

Sjöbo                 -                 783

Romelåsen          -                 787

Sölvesborg           -                 794

Skepparslöv         -                 794

Assartorp             -                 803

Ronneby              -                 806

Degeberga           -                 826

Leråkra                 -                 889

Ny börjar planeringen för nästa säsong och spel i Division 1!

Med tanke på att André satt på bänken (skadad i ryggen) och våra juniorer börjar visa framfötterna ser det ljust ut inför framtiden och med hjälp av våra rutinerade ”gubbar” har vi en lagsammansättning och en Team spirit som är fantastisk.

En stolt CoachJ

Tomas Rosensköld