Trivselgolfens utflykt till Amber Baltic Golf Club i Polen 6-9 maj 2018

31 spelare åkte söndagskvällen den 6 maj från Ystad med buss och färjan till Swinoujscie i Polen. Väl framme gick färden vidare till Amber Baltic GC. för att kora årets vinnare av Oscarsstatyn, Flygande Tunnan och Bornholmaren.

 

På färjan förberedde många sig inför måndags spel med att fylla på på vätskedepåerna Väl framme möttes vi av strålande sol och ca 22 gr i luften. Efter nio hål blev det förnyade vätskeintag och fralla för att kunna stå distansen ut.

 

Spelarna fick två solig och hyggligt varma dagar på Amber Baltic GC vackra men inte helt enkla bana.

Svend Harild vann spelet om Oscarsstatyn för andra året i följd tätt följd av Lars Linder och Reinhold Eriksson på platserna därefter.

 

På kvällen följde den klassiska Oscarsgalan på hotell Amber Baltic i Miedzyzdroje där vi också övernattade. Det bjöds på en dignande polsk buffé och dryck efter tycke och smak. Många passade också på att under kvällen besöka stadens olika vattenhål.

 

Dag 2 bjöd på samma fina väder som dag 1 och kampen om totalsegern blev hård och jämn.

Segrare i spelet om den Flygande Tunnan blev Håkan Wettergreen. På platserna därefter följde Reinhold Eriksson och Kai Weslien.

 

Totalsegrare och innehavare av Bornholmaren under ett år blev

Reinhold Eriksson. Svend Harild och Håkan Wettergreen följde därefter.

 

På vägen hem blev det ett par timmars stopp i Swinoujscie för mat och shopping innan färjan embarkerades för färden tillbaka till Ystad. Ett antal i gruppen drabbades tyvärr under hemfärden av Montezumas hämd. Men alla förklarade sig ändå mycket nöjda med resan. 

 

Ett stort tack till reseledaren Christer Svärd och hans medhjälpare för ett utmärkt arrangemang.