Damtävlingar

ALLMÄNT OM VÅRA DAMDAGAR


Varje tisdag från starten i april till slutet av september spelar vi damgolf med start antingen kl 10 eller kl 13.  

Vi spelar i 3 klasser, A-klass med Hcp +8 – 22,6, B-klass Hcp 22,7-29,7 och C-klass Hcp 29,8-54  

Tävlingar med start kl 10

Vi försöker förlägga tävlingar som kolliderar med seriegolf-tävlingar till kl 10. På dessa (kl 10) spelar vi vanlig slaggolf. Ingen prisutdelning efter spel. Var och en går hem när de spelat färdigt. Avgifterna sparas och pris till de bästa i varje klass delas ut i form av presentkort på höstavslutningen.

Tävlingar med start kl 13 eller annan tid.

På dessa tävlingar spelar vi olika spelvarianter såsom Bästboll, Solheim Cup, Rumble mm.

Några av dessa tävlingar har sponsrade priser. Vi har alltd gemensam prisutdelning efter spel på dessa tävlingar. 

Birdies

Under säsongen har alla möjlighet att göra Birdies. Den som gör flest Birdies under säsongen får/vinner ett Champagneglas. Pris i varje klass till den som är bäst, men minst 3 Birdies måste spelaren ha gjort för att få priset. Den som gör en Birdie noterar detta i en bok som finns i Tävlingskansliet när du lämnar in ditt scorekort. Spelaren ansvar själv för att notera sina Birdies i "Birdieboken". En fågel hängs i trädet i damrummet.

Eclectic

Under säsongen har vi också möjlighet att spela Eclectic. Tävlingen spelas över max 10 rundor eller mindre. Kostnaden är 50 kr. Se vidare info i pärmen som finns i damrummet.

Sommarcupen

Under sommaren arrangeras också en cup där spelare i första ronden möter spelare med ungefär lika handicap. Vinnare och förlorare går sedan vidare tills dess att endast två spelare återstår. Mer information om denna på vårens Kick-Off den 22 april. Kostnaden är 50 kr.

 

Hoppas vi ses ute på banan!

Damkommittén