Damtävlingar

ALLMÄNT OM VÅRA DAMDAGAR


Varje tisdag från starten i april till slutet av september spelar vi damgolf med start antingen kl 10 eller 13 samt AW-golf kl 17:30.  

Vi spelar i 4 klasser, A-klass med Hcp +8 – 22,6, B-klass Hcp 22,7-29,7, C-klass Hcp 29,8-35,9 och  (nytt för i år) D-klass Hcp 36,0-54. I D-klassen spelar spelare med HCP 36,0 – 54.

Tävlingar med start kl 10

Vi försöker förlägga tävlingar som kolliderar med seriegolf-tävlingar till kl 10. På dessa (kl 10) spelar vi vanlig slaggolf. Ingen prisutdelning efter spel. Avgifterna Var och en går hem när de spelat färdigt.

Tävlingar med start kl 13 eller annan tid.

På dessa tävlingar spelar vi olika spelvarianter såsom Bästboll, Solheim Cup, Rumble mm.

Några av dessa tävlingar har sponsrade priser. Vi har alltd gemensam prisutdelning efter  spel på dessa tävlingar

AW-golf

Varje tisdag under säsongen med start kl 16:30 spelar vi 9 hål. Samling kl 16:20 för lottning. Ingen föranmälan, bara att komma ut för en trevlig runda med andra damer. Det är frivilligt om man vill tävla, då satsar man 20 kr. Satsad 20:a sparas och delas ut i form av presentkort till de spelare med bäst resultat på höstavslutningen. Betalning sker med Swish till den som har ansvaret för AW-golfen. Efter spel läggs scorekortet i vita postlådan i Greenfeerummet.

 Birdies

Under säsongen har alla möjlighet att göra Birdies. Den som gör flest Birdies under säsongen får/vinner ett Champagneglas. Pris i varje klass till den som är bäst, men minst 3 birdies måste spelaren ha gjort för att få priset. Den som gör en Birdie noterar detta i en bok som finns i Tävlingskansliet när du lämnar ditt scorekort. En fågel hängs i trädet i damrummet.

Eclectic

Under säsongen har vi också möjlighet att spela Eclectic. Tävlingen spelas över max 10 rundor eller mindre. Kostnaden är 50 kr. Se vidare info i pärmen som finns i damrummet.

Sommarcupen

Under sommaren arrangeras också en cup där spelare i första ronden möte spelare med ungefär lika handicap. Vinnare och förlorare går sedan vidare till des att endast två spelare återstår. Mer information om denna på vårens Kick-Off i april. Kostnaden är 50 kr.

 

Hoppas vi ses ute på banan.

Damkommittén