Ystad GK Baninformation V4

Det händer mycket på golfbanan även så här års

Hej,

Såg igår på sociala medier att de första vårblommorna börjat titta upp. Kommer säkert några bakslag men visst är det härligt.
Både inne i verkstaden och på banan händer det saker nu.

Alla maskiner snart klara inför årets klippning.
 Den nya bron på hål 1 är färdigbyggd av några medlemmar i klubben.
 Vi har en icke medlem i klubben som bygger fågelholkar åt oss som snart ska sättas upp. Hela verkstaden har blivit städad.
Även en del semester har vi hunnit med under jul och nyårshelgerna.

Ute på banan ser det bra ut för årstiden.
 Tjälen har nu släppt och vi kan åter igen börja jobba med den.
 Som ni sett är nu alla bunkrar (klara).
 Sand ska i de två sista på 13 bara.

Där kommer bli lite småjusteringar på vissa till hösten som jag inte är helt nöjda med.
 Som jag skrivit innan så är det betydligt enklare att så vi rätt tidpunkt på året.
 Alla sådderna tog sig bra och till våren tror jag de kommer igång riktigt.
 Skulle det vara något ställe på banan som det inte tar sig bra kommer vi rulla ut färdigt gräs.

På parkeringen kommer det också hända lite saker framöver.
Det första intrycket är otroligt viktig på en golfklubb så därför ska det planteras lite träd och buskar. Alla linjer ska målas om och även lite ny belysning och informationstavla ska upp.

Vi har nu även börjat på några ändringar på hål 1. Vägen ska bort och istället ska man nu gå upp på vänstersida av tee.
 Tee 1 kommer även breddas lite för att kunna göra hålet lite lättare och även se eventuella bollar som slås ut mot hål 9.

Diket mellan teena på hål 2 kommer vi att lägga igen.
Kommunen håller fortfarande på med diket på hål 16 men jag hoppas verkligen vi ska komma igång med det snart.
Även sandblottan mellan hål 10&16 skulle vi vilja göra i nu.

Tanken var även att vi skulle renovera en hel del tee men detta har jag nu bestämt mig för att vänta med tills hösten.
 Betydligt enklare att få ett bra resultat när man både har rätt marktemperatur och fukta.

Till våren kommer vi ändra en del klipplinjer och den stora förändringen blir alla run off areas runt greenerna.
 Detta kommer göra att ni kommer få många fler valmöjligheter runt greenerna.

Låt oss nu hoppas att vi får en rekordtidig vår så ses vi på banan.

Med vänlig hälsning,
Mattias Bengtsson Course Manager.

Brobyggnation