YA-Cupen 2017

YA Cupen Golf spelas för 20:e året och är Sydöstra Skånes största matchtävling.

Du spelar i tvåmannalag där klassindelning sker efter lagets gemensamma handicap, vilket gör att det oftast blir jämna matcher.

Vinner ni första omgången behöver ni bara vinna ytterligare 2 matcher (omgångar) för att nå final.
Förlorar ni i första omgången så når ni finalen genom att vinna ytterligare 3 matcher på nedre halvan.

LÄNK TILL YA-CUPENS HEMSIDA

Fyrbolltävlingen
går ut på att vinna hål. Ett hål vinns av den som hålar bollen på lägst antal nettoslag.
Ett hål delas om båda sidors bästa boll hålar ut på samma antal nettoslag. En match är vunnen när den ena sidan leder med fler hål än det antal hål som återstår att spela.Vid lika efter 18 hål spelas skiljehål (sudden death) med början på hål 1.

Foursometävlingen spelas över 18 hål enligt slaggolfregler, där det är laget med lägsta nettoresultat som vinner matchen. Om lagen har samma resultat efter 18 hål spelas skiljehål (sudden death) med början på hål 1.  Slaggolfregler innebär att det är högst hålets par +5 slag som behöver räknas.

I år är kravet att en av spelarna i laget skall vara medlem i någon av de 6 arrangörsklubbarna, Abbekås GK, Romeleåsens GK, Sjöbo GK, Tomelilla GK, Ystad GK eller Österlens GK. Spelaren skall ha Exakt TävlingsHandicap senast 14 maj samt vara född senast 1995.

Tävlingsperioder 2017
Omgång 1 spelas 22 maj till 25 juni
Omgång 2 spelas 28 juni till 6 augusti
Omgång 3 spelas 9 augustii till 27 augusti

Omgång 4 (endast nedre halvan) 30 augusti till 17 september

Finalerna spelas på Sjöbo GK 23 respektive 24 september.

Sista anmälningsdag är 14 maj 2017.

Läs mera på yagolfen.se hur du anmäler dig.

Välkomna