Gåsatävling och Gåsamiddag

Under lördagen avgjordes årets Gåsatävling "Prästanäsan" och senare på kvällen avnjöts Gåsamiddag på Sirius i Ystad.

I hyfsat väder, mestadels vackert dock med något kraftiga vindbyar och med inslag av lite regn och hagel, avgjordes årets Gåsatävling på YGK. Endast 3 klubbor + putter fick användas. För vissa betydde detta mindre bekymmer med klubbval vilket resulterade i riktigt bra resultat. Andra kanske inte riktigt nådde upp till sin vanliga nivå med avsaknad av redskap i bagen. Carina Lindroth-Broman var den som lyckades bäst i singeltävlingen och vann på 73 slag netto.

Det spelades också lagtävling i 4-mannalag där de 2 bästa nettoresultaten i bollen räknades. Bäst resultat presterades av lag Broman/Müntzing som slutade 4 under par med netto 138 slag.

MR Gourmet, Mats Rodenstam var stolt sponsor för tävlingen och bidrog med ett fint prisbord med presentkort till kvällens gåsamiddag och fina majskycklingar från Varmlösa Allfågel.

Många priser delades ut under glada tillrop och applåder under prisutdelningen i Golfrestaurangen där även de som "flaxat" flest gånger på banan fick motta kycklingvingar som tröstpris.

Vi tackar även Lotta i Golfrestaurangen som höll extra öppet för oss och även bidrog med en gås och en majskyckling som lottades ut bland deltagarna.

Resultat på Gåsatävlingen: Singel slaggolf med 3 klubbor + putter.

1. Carina Lindroth-Broman   73
2. Dan Thynell                     75
3. Bosse Müntzing                76
4. Mats Rodenstam              78
5. Hans-Olle Persson            78
6. Håkan Wettergreen          78
7. Ronny Carlsson                79
8. Christina Thynell              79
9. Anders Hammer               80
10. Johan Zetterlund            81

Lagtävling 4-mannalag bästboll, 2 bästa netto:

1. Carina Lindroth-Broman, Leif Broman, Anette Müntzing, Bosse Müntzing - 138 slag
2. Britt-Marie Malmqvist, Hans Malmqvist, Kurt Håkansson, Hans-Olle Persson - 139 slag
3. Jocke Tideman, Johan Zetterlund, Ronny Carlsson, Håkan Wettergreen - 140 slag

Närmast hål på hål 1: Anders Källman

Lördagskvällens Gåsamiddag, som var mycket uppskattad, avnjöts i Siriushuset i Ystad. I en för ändamålet ypperlig miljö och med vacker dukning hälsade hälsade Mats med fru Marie välkomna vid inledande mingel. Gåsamiddagen bestod av svartsoppa eller hummersoppa med tillbehör, Knaperstekt gås på traditionellt skånskt vis samt en härlig äppelkaka. Mats presenterade varje rätt med skojiga historier på ett föredömligt sätt och kocken fick applåder. Timmen blev sen innan nöjda gäster vandrade hem.

Stort tack Mats Rodenstam, MR Gourmet, för sponsring och uppskattat middagsarrangemang.