Aktuellt från Tävlingskommittén

På söndag den 16 september spelas den sista regelrätta singeltävlingen för säsongen i Tävlingskommitténs regi. Missa inte chansen att vara med oavsett din spelstandard. I den här tävlingen har vi inget krav på Exakt Tävlingshandicap (ETH) då vi även hoppas få med er som inte tävlar så ofta och som inte under säsongen registrerat erforderligt antal rundor för att få detta. Vi riktar oss även till våra nya medlemmar och andra i klubben som inte ännu fått officiellt handicap utan spelar på klubbhandicap 37 - 54.

Vi har döpt tävlingen till NÄRPRODUCERAT då priserna kommer från näringsidkare i närområdet som har gett oss generösa rabatter på våra inköp till prisbordet.

Vi tävlar i tre klasser, gemensamma för herrar och damer.

I A- och B-klassen spelar vi slaggolf 18 hål. I C-klassen (hcp 37 - 54) spelas poängbogey över 9 hål.

Löpande starter med första start i A-klassen kl. 09.00. Tävlingsavgiften är 100 kronor i A- och B-klassen och 60 kronor i C-klassen.

Herrar 70+ kan välja att spela från röd tee och damer 70+ kan välja att spela från orange tee.

Inget Exakt Tävlings Handicap (ETH) krävs.

Givetvis välkomnar vi även gäster från andra klubbar att delta, men här vill vi att de innehar ETH.

Förutom ovanstående tävling vill vi även påminna om att Damkommittén arrangerar tävlingen till förmån för Barncancerfonden den 29 september och "Härsan Tvärsan" den 2 oktober.

Den officiella Tävlingssäsongen avslutas den 3 november med Gåsatävlingen "Prästanäsan" som sponsras av MR Gourmét. Denna tävling spelas med 3 valfria klubbor plus en putter över 18 eller 9 hål beroende på vädret. På kvällen arrangerar MR Gourmét, Mats Rodenstam, gåsamiddag på Siriushuset i Ystad.

Damkommittén har utöver ovanstående några tävlingar kvar på sitt program och Herrkommittén arrangerar utbytesgolf med Österlenklubbarna och höstutflykt.

Givetvis kan herrar tävla hela höst- vinter- och vårsäsongen i onsdagarnas Trivselgolf om vädret och underlaget tillåter.

Välkommen att tävla på Ystad GK!