Banstatus Ystad GK

Vy hål 18

Vi har haft många samtal och förfrågningar hur det går med banan, många som undrar när vi kan öppna för spel.

Jag har inget svar på detta i dagsläget, det beror på hur fort isen smälter. Jag och Lars Stellgren har varit ute på banan och kontrollerat hur det är med tjälen. Beskedet är att det är ganska djup tjäle på nästan hela banan. Det kan på vissa ställen smälta på ytan och vid en hastig titt kan det se ut som det är spelbart. Så är det inte. Spelar man på detta underlag bildas det snabbt gyttja som förstör gräset och det tar väldigt lång tid innan det är återställt. 

Vi kommer inte ha banan stängd längre än vad som är nödvändigt och vi kontrollerar banan varje dag. Vi kommer att meddela er så fort vi kan öppna banan igen. Tills vidare är hela banan stängd för spel.

Bilden är tagen från green på hål 18. Vi hade 2 minusgrader i natt vilket gör att det drar ut på tiden innan allt är töat. 

Vi har också fått några frågor angående drivingrangen. Den är öppen tills vidare. Dock har vi ett problem då bollarna i maskinen snart är slut och det är svårt för oss att plocka dem. Det måste sjunka undan vatten även på rangen för att vi skall kunna köra med maskin och samla ihop. 

Vi hoppas alla på varmt väder med friska vindar så att tjälen släpper och marken torkar upp. 

Kommentarer

Fler artiklar