Välkommen till Ystad GK

Du står inför en härlig utmaning på en bana i toppklass! Arkitekten bakom skapelsen är Thure Bruce och han har på ett magnifikt sätt låtit banan bli en naturupplevelse och en rejäl utmaning för såväl nybörjaren som elitspelaren.

Du inleder med vårt signaturhål. Ett par 3 hål där det ibland är svårt att släppa fokus från vatten. Men tänker du rätt så är det inget svårt hål! Första nio präglas av vatten och vind i ett härligt parklandskap. Andra nio har du lite mindre vatten att ta hänsyn till men helt vattenfritt blir det inte.

Vinden är också en viktig faktor att ta hänsyn till på vår bana. Klubbval är lite trixigt ibland när vinden ligger på men om du bemästrar tekniken att "spela under vind" så har du en klar fördel. Låt vinden vara en del av spelet och utnyttja den till din fördel.

Vi hoppas att du ska få en härlig upplevelse på vår bana! Vi som spelar den ofta älskar den eftersom det bjuds på nya utmaningar hela tiden!

1

Par
3
Index
15
Vit
140m
Gul
135m
Blå
125m
Röd
120m
Orange
88m

1

Par
3
Index
15
Vit
140m
Gul
135m
Blå
125m
Röd
120m
Orange
88m

En spännande start med HIO chans direkt

Det är alltid spännande att börja med ett par 3 hål och detta är inget undantag. Det blåser ibland en lite förrädisk västlig vind som driver bollen mot vattnet till höger. Sikta därför lite på vänstra sidan av green vid utslaget så ökar din chanser till en HIO

Fakta om banan

Banarkitekt - Thure Bruce
Första hålen i bruk 1930 (inga originalhål finns kvar)
Nuvarande bansträckning togs i bruk 19xx

Toaletter hittar du på klubbhusområdet, i vagnboden, vid maskinhallen på hål 6 västra galven på det vita huset vid 10 ans tee. Vidare en bajamaja hittar du i knutpunkten mellan hål 2, 8, 13 och 17

Hjärtstartare hittar du i Greenfeerummet på kanslibyggnaden.

Telefon till reception: 0411-550350
Telefon till restaurang: 0411-550398

Karaktär

Kustnära parkbana

Stimp

-

Grässort

Tee

Rödsvingel/Ängsgröe

Fairway

Rödsvingel/Ängsgröe

Green

Vitgröe

Klipphöjder

Tee

11

Fairway

11

Green

04

BANARKITEKT - Thure Bruce

Slope